مکان نیوز - مجتبی سرادقی عنوان کرد : ماهواره سنجش از دور ظفر قدرت تفکیک 25 متر دارد و تصاویرش میتواند کاربردی و قابل استفاده باشد.
مشاور معاونت توسعه سازمان فضایی ایران در «روزنه» رادیو گفتوگو درمورد پخش زنده داشتن برای پرتاب ماهواره ظفر گفت: اکنون این تصمیم خیلی مشخص نیست و بستگی به شرایط و تصمیم مسئولان بالاتر دارد اما فکر نمیکنم که پخش زنده آن مشکلی داشته باشد.
وی همچنین درباره ظفر توضیح داد: بعد از پرتاب ماهوارههای نوید و تدبیر توسط دانشگاه علم و صنعت این مجموعه بهترین تجربه را در حوزه طراحی و ساخت ماهواره در کشور پیدا کرد و بر اساس همین تجربه ماهواره ظفر تعریف و کار طراحی و ساخت آن آغاز شد و خوشبختانه امسال نیز به پایان رسید.
او افزود: ماهواره ظفر یک ماهواره سنجش از دور با قدرت تفکیک 25 متر است و به عبارتی این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است.
سرادقی اظهار داشت: ماهوارههای تحقیقاتی و توسعه تکنولوژی با هدف اثبات فناوری پرتاب میشوند. هر ماهواره تقریبا هفت زیر سیستم دارد که عملکرد هر کدام از آنها در فضا یک ماموریت است یعنی اگر بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند بخشی از موفقیت آن پروژه خواهد بود.
مشاور معاونت توسعه سازمان فضایی ایران در رادیو گفتوگو تشریح کرد: تصویر، یکی از پارامترهای شناسایی عملکرد ماهواره است ولی جمعبندی عملکرد سیستمهای دیگر را نیز شامل میشود. بنابراین اگر بتوانیم یک تصویر خوب بگیریم یعنی همه زیرسیستمهای ماهواره خوب کار کرده است اما اگر تصویر نگرفتیم به این معنا نیست که ماهواره نتوانسته کار کند.
وی یادآور شد: خوشبختانه در ماهواره نوید تصویر گرفتیم ولی قدرت تفکیک تصاویر آن حدود 400 متر بود بنابراین در حد تشخیص خشکی، دریا، ابر و . بود؛ لذا تصاویرش اینگونه و موجود است اما مناسب رسانهای شدن نبود چون اولین کاری بود که انجام میشد اما ظفر با قدرت تفکیک 25 متر میتواند کاربردی باشد و از آن استفاده شود.
سرادقی در ادامه خاطرنشان کرد: بنا به کلاس و ماموریتی که برای یک پروژه ماهوارهای تعریف میشود معمولا در پروژه طراحی و ساخت آن بین 20 تا 100 نفر مشغول به کار میشوند. در پروژه ماهواره ظفر به طور متوسط حدود 60 نفر در طی سه سال مشغول به کار بودند.
او در پایان گفت: متاسفانه آمار دقیقی ندارم که در کل حوزه فضایی کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم چند نفر درگیر هستند اما با توجه به کندیهایی که در سالهای گذشته در این حوزه به خاطر بودجه، تحریمها و تها رخ داد کاهش جذب نیروهای نخبه و متخصص را داشتیم اما امیدوارم در آینده این روند رو به رشد و توسعه باشد.
درباره این سایت